Martinović tokom posete Kragujevcu obišao radove na adaptaciji nove Gradske kuće

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas Grad Kragujevac gde je obišao nekadašnju Zgradu suda koja bi trebalo uskoro da postane Gradska kuća.

„Renoviranje je već započeto, ali radovi na obnovi zahtevaju znatna  sredstva, jer je reč o spomeniku kulture, koji je pod zaštitom države, za šta je Kragujevcu potrebna dodatna finansijska podrška. Ideja je da se u ovom reprezentativnom prostoru smesti veći deo gradske uprave. Mislim da će Republika Srbija i Kragujevac uspeti u naporu da se u potpunosti rekonstruiše ova zgrada i da se prevede nameni“, istakao je ministar Martinović, podsetivši da je zgrada podignuta 1904. godine za potrebe nekadašnjeg Okružnog načelstva, da je bila sedište sudova te da je u njoj tokom Prvog svetskog rata bila smeštena Vrhovna komanda Srpske vojske.

Prilikom posete Kragujevcu, ministar Martinović sastao se sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem i načelnicom Šumadijskog upravnog okruga Biljanom Ilić Stošić. Oni su razgovarali o stvarnim problemima u ovom gradu, ali i o budućoj zajedničkoj saradnji u cilju aktivnog pristupa njihovom rešavanju. Ministar se obavezao da će članove Vlade upoznati o potrebi rekonstrukcije lokalnih puteva i problemu snabdevanja pojedinih sela.

Martinović je podsetio da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nedavno dodelilo Kragujevcu Godišnju nagradu u iznosu od 2,5 miliona dinara za najbolju lokalnu samoupravu u oblasti efikasnosti i odgovornosti, za uvođenje sistema za prijavu problema, odnosno upita i predloga građana i pravnih lica putem aplikacije „e-Kgrađanin“ i njeno povezivanje sa aplikacijom „Lična karta mesnih zajednica“.

Foto galerija – izvor Gradska uprava Grada KragujevcaSkip to content