Мартиновић: У Моравичком округу видљиви резултати великих државних улагања  

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић састао се у Чачку са градоначелником Милуном Тодоровићем и начелником Моравичког управног округа Марком Парезановићем са којима је разговарао о пројектима чију реализацију подржава МДУЛС. 

За успостављање Јединственог управног места у Чачку, Министарство је ове године определило 5,9 милиона динара, док је раније помогло реконструкцију и санацију сале Скупштине Града, коју је министар овом приликом обишао. 

„Отварање ЈУМ-а у Чачку, планираног за новембар, као и обнова скупштинске сале која је естетски и функционално на завидном нивоу, само су још један показатељ да је Чачак пример синергије државе и локалне самоуправе, али и да је далеко модернизованији Град у односу од пре 15 година. Заправо, на читавој територији Моравичког управног округа видљив је напредак и развој у сваком смислу, пре свега захваљујући великом ангажовању председника Републике Александра Вучића, а, наравно, и локалног руководства“, истакао је Мартиновић. 

Нагласивши да су у Моравичком округу отворене многе фабрике, изграђени ауто-путеви, реконструисане водоводне и електро мреже, министар је похвалио челнике за допринос политици коју спроводи Влада Србије, а то је политика равномерног регионалног развоја. Додао је да велики допринос томе пружа и то што је Чачак проглашен за прву националну престоницу културе 2023. године, за шта захвалност дугујемо министарки Маји Гојковић која је уложила огромну енергију да изврши процес децентрализације културе и да значајне уметничке манифестације пресели из Београда у Чачак, Ужице, Нови Сад, што је грађанима ових градова од изузетне важности. 

Приликом данашње посете, министар је градској управи донирао лаптоп рачунаре као вид подршке развоју и функционисању електронске управе у Чачку. 

Он је у друштву градоначелника Милуна Тодоровића и директорке Канцеларије за дуално образовање Габријеле Грујић данас обишао и производни погон компаније „Tiffany Production“, као и средњу Машинско-саобраћајну школу, где је присуствовао састанку школске управе и чачанских привредника. Мартиновићу су том приликом представљени добри резултати сарадње индустрије овог краја, пре свега текстилне и машинске, образовних институција и локалне самоуправе.  

Такође, министар је обишао и локацију на којој се тренутно гради модерни центар за потребе усавршавања савремених профила у оквиру дуалног образовања у области текстилства, а како је најављено, у Чачку је планирана и изградња најновијег Тренинг центра који ће обучавати квалитетан кадар за рад у ауто-индустрији, а у који ће држава инвестирати милион и по евра. 

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content