Martinović: U Moravičkom okrugu vidljivi rezultati velikih državnih ulaganja  

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović sastao se u Čačku sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem i načelnikom Moravičkog upravnog okruga Markom Parezanovićem sa kojima je razgovarao o projektima čiju realizaciju podržava MDULS. 

Za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta u Čačku, Ministarstvo je ove godine opredelilo 5,9 miliona dinara, dok je ranije pomoglo rekonstrukciju i sanaciju sale Skupštine Grada, koju je ministar ovom prilikom obišao. 

„Otvaranje JUM-a u Čačku, planiranog za novembar, kao i obnova skupštinske sale koja je estetski i funkcionalno na zavidnom nivou, samo su još jedan pokazatelj da je Čačak primer sinergije države i lokalne samouprave, ali i da je daleko modernizovaniji Grad u odnosu od pre 15 godina. Zapravo, na čitavoj teritoriji Moravičkog upravnog okruga vidljiv je napredak i razvoj u svakom smislu, pre svega zahvaljujući velikom angažovanju predsednika Republike Aleksandra Vučića, a, naravno, i lokalnog rukovodstva“, istakao je Martinović. 

Naglasivši da su u Moravičkom okrugu otvorene mnoge fabrike, izgrađeni auto-putevi, rekonstruisane vodovodne i elektro mreže, ministar je pohvalio čelnike za doprinos politici koju sprovodi Vlada Srbije, a to je politika ravnomernog regionalnog razvoja. Dodao je da veliki doprinos tome pruža i to što je Čačak proglašen za prvu nacionalnu prestonicu kulture 2023. godine, za šta zahvalnost dugujemo ministarki Maji Gojković koja je uložila ogromnu energiju da izvrši proces decentralizacije kulture i da značajne umetničke manifestacije preseli iz Beograda u Čačak, Užice, Novi Sad, što je građanima ovih gradova od izuzetne važnosti. 

Prilikom današnje posete, ministar je gradskoj upravi donirao laptop računare kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave u Čačku. 

On je u društvu gradonačelnika Miluna Todorovića i direktorke Kancelarije za dualno obrazovanje Gabrijele Grujić danas obišao i proizvodni pogon kompanije „Tiffany Production“, kao i srednju Mašinsko-saobraćajnu školu, gde je prisustvovao sastanku školske uprave i čačanskih privrednika. Martinoviću su tom prilikom predstavljeni dobri rezultati saradnje industrije ovog kraja, pre svega tekstilne i mašinske, obrazovnih institucija i lokalne samouprave.  

Takođe, ministar je obišao i lokaciju na kojoj se trenutno gradi moderni centar za potrebe usavršavanja savremenih profila u okviru dualnog obrazovanja u oblasti tekstilstva, a kako je najavljeno, u Čačku je planirana i izgradnja najnovijeg Trening centra koji će obučavati kvalitetan kadar za rad u auto-industriji, a u koji će država investirati milion i po evra. 

 

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content