Мартиновић у Параћину најавио улагања и државну помоћ у реализацији важних пројеката

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас Параћин и најавио улагања и државну помоћ у реализацији важних пројеката у овој општини.

Мартиновић је навео да га је општинско руководство упознало са неколико пројеката који су у завршној фази припреме, попут реконструкције дечијег игралишта у Глождаку. Он је додао и да ће држава кроз различите изворе помоћи реконструкцију Улице краља Милутина у дужини од једног километра, што ће за грађане Параћина бити од великог значаја.

„Параћин има много наслеђених проблема из периода пре 2020. године, које ће у наредном периоду решавати у сарадњи са ресорним министарствима. Параћин неће бити препуштен сам себи, држава ће подржати његов даљи развој и реализацију приоритетних пројеката, попут реконструкције локалне путне инфраструктуре“, поручио је Мартиновић.

Министар је додао да је на састанку са председником општине Владимиром Милићевићем и његовим сарадницима договорио да челни људи општине направе листу приоритета, након чега би био израђен план финансирања. Како је навео, разговарало се и о томе да општинско руководство, у сарадњи са председником Републике Александром Вучићем и Владом Србије, у наредном периоду ради на привлачењу бар два велика инвеститора, чиме ће доћи до пораста броја запослених у општини и унапређења квалитета живота, што ће за резултат имати спречавање одлива становника.

Мартиновић је у Параћину обишао и Јединствено управно место, чије је успостављање Министарство државне управе и локалне самоуправе подржало са осам милиона динара. Указавши на то да је ово управно место једно од најфункционалнијих у земљи, те да се у оквиру њега налазе не само одељења општинске управе, већ и Служба за катастар непокретности, одељење МУП-а и Пошта, Мартиновић је истакао да је Параћин на овај начин отишао корак напред у модернизацији општинске управе и унапређењу квалитета услуга које пружа грађанима и привреди.

Фото галерија – извор општина Параћин

 

 Skip to content