Martinović u Paraćinu najavio ulaganja i državnu pomoć u realizaciji važnih projekata

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas Paraćin i najavio ulaganja i državnu pomoć u realizaciji važnih projekata u ovoj opštini.

Martinović je naveo da ga je opštinsko rukovodstvo upoznalo sa nekoliko projekata koji su u završnoj fazi pripreme, poput rekonstrukcije dečijeg igrališta u Gloždaku. On je dodao i da će država kroz različite izvore pomoći rekonstrukciju Ulice kralja Milutina u dužini od jednog kilometra, što će za građane Paraćina biti od velikog značaja.

„Paraćin ima mnogo nasleđenih problema iz perioda pre 2020. godine, koje će u narednom periodu rešavati u saradnji sa resornim ministarstvima. Paraćin neće biti prepušten sam sebi, država će podržati njegov dalji razvoj i realizaciju prioritetnih projekata, poput rekonstrukcije lokalne putne infrastrukture“, poručio je Martinović.

Ministar je dodao da je na sastanku sa predsednikom opštine Vladimirom Milićevićem i njegovim saradnicima dogovorio da čelni ljudi opštine naprave listu prioriteta, nakon čega bi bio izrađen plan finansiranja. Kako je naveo, razgovaralo se i o tome da opštinsko rukovodstvo, u saradnji sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije, u narednom periodu radi na privlačenju bar dva velika investitora, čime će doći do porasta broja zaposlenih u opštini i unapređenja kvaliteta života, što će za rezultat imati sprečavanje odliva stanovnika.

Martinović je u Paraćinu obišao i Jedinstveno upravno mesto, čije je uspostavljanje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo sa osam miliona dinara. Ukazavši na to da je ovo upravno mesto jedno od najfunkcionalnijih u zemlji, te da se u okviru njega nalaze ne samo odeljenja opštinske uprave, već i Služba za katastar nepokretnosti, odeljenje MUP-a i Pošta, Martinović je istakao da je Paraćin na ovaj način otišao korak napred u modernizaciji opštinske uprave i unapređenju kvaliteta usluga koje pruža građanima i privredi.

Foto galerija – izvor opština Paraćin

 

 Skip to content