Мартиновић у Пожаревцу: Држава наставља да улаже значајна финансијска средства и енергију у развој Браничевског округа

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић обратио се данас у Пожаревцу на Свечаној академији поводом обележавања Дана ослобођења Пожаревца у Првом и Другом светском рату.

Истакавши да се на овај важан градски празник сећамо прошлости и одајемо почаст српским војницима који су положили животе за одбрану земље, Мартиновић је поручио да је данашњи дан прилика и за сагледавање остварених резултата и разговоре о будућности.

Он је подсетио на то да је у мају ове године посетио Пожаревац и том приликом обишао зграду „Старог начелства“, за чије је декоративно осветљење Министарство државне управе и локалне самоуправе из Буџетског фонда за 2023. годину определило десет милиона динара, те додао да то није једини пројекат који су Министарство и Град Пожаревац удруженим снагама спровели.

„Успешна сарадња државног и локалног нивоа остварена је и у претходним годинама, што је допринело да Пожаревац последњу деценију напредује изузетном брзином. Држава је уложила и наставиће да улаже значајна финансијска средства и енергију у развој целокупног Браничевског округа и да у овом делу Србије реализује нове капиталне пројекте. До краја 2025. године, како је најавио председник Републике Александар Вучић, биће завршен и Дунавски коридор. Отварање брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац донеће нове могућности за туризам и даљи економски раст и развој Србије и значиће, баш како је председник рекао, пут у будућност за цео исток наше земље“, поручио је Мартиновић.

Указавши на то да су сарадња са локалном самоуправом и модернизација градова и општина приоритети рада Министарства у овом мандату, Мартиновић је нагласио да су врата Министарства увек отворена за помоћ и подршку Граду Пожаревцу, те да је са градоначелником Сашом Павловићем већ водио темељне и врло озбиљне разговоре о свим изазовима са којима се Пожаревац суочава, у циљу заједничког проналажења решења.

„Србија је, до пре само деценију, била потпуно урушена и слаба држава, држава на коленима, али смо, захваљујући одговорној политици председника Вучића, успели да се издигнемо изнад свих тих проблема и да данас, у овим тешким и изазовним временима, идемо у корак са најразвијенијим земљама света. Не можемо све проблеме решити преко ноћи, али се сваког дана боримо за сигурну будућност наше деце, и из дана у дан, из недеље у недељу, остварујемо све боље резултате. Грађани то знају, јер осећају просперитет у свим областима живота и рада, због чега нам већ више од десет година указују поверење. За нас је то мотив, али и обавеза, да радимо још боље и напорније у њиховом интересу и да стварамо једну лепшу и бољу Србију у којој млади остају да живе и имају перспективну будућност“, закључио је Мартиновић.

 

Фото галерија – извор МДУЛС и Град Пожаревац

 Skip to content