Martinović u Požarevcu: Država nastavlja da ulaže značajna finansijska sredstva i energiju u razvoj Braničevskog okruga

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obratio se danas u Požarevcu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Istakavši da se na ovaj važan gradski praznik sećamo prošlosti i odajemo počast srpskim vojnicima koji su položili živote za odbranu zemlje, Martinović je poručio da je današnji dan prilika i za sagledavanje ostvarenih rezultata i razgovore o budućnosti.

On je podsetio na to da je u maju ove godine posetio Požarevac i tom prilikom obišao zgradu „Starog načelstva“, za čije je dekorativno osvetljenje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave iz Budžetskog fonda za 2023. godinu opredelilo deset miliona dinara, te dodao da to nije jedini projekat koji su Ministarstvo i Grad Požarevac udruženim snagama sproveli.

„Uspešna saradnja državnog i lokalnog nivoa ostvarena je i u prethodnim godinama, što je doprinelo da Požarevac poslednju deceniju napreduje izuzetnom brzinom. Država je uložila i nastaviće da ulaže značajna finansijska sredstva i energiju u razvoj celokupnog Braničevskog okruga i da u ovom delu Srbije realizuje nove kapitalne projekte. Do kraja 2025. godine, kako je najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić, biće završen i Dunavski koridor. Otvaranje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac doneće nove mogućnosti za turizam i dalji ekonomski rast i razvoj Srbije i značiće, baš kako je predsednik rekao, put u budućnost za ceo istok naše zemlje“, poručio je Martinović.

Ukazavši na to da su saradnja sa lokalnom samoupravom i modernizacija gradova i opština prioriteti rada Ministarstva u ovom mandatu, Martinović je naglasio da su vrata Ministarstva uvek otvorena za pomoć i podršku Gradu Požarevcu, te da je sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem već vodio temeljne i vrlo ozbiljne razgovore o svim izazovima sa kojima se Požarevac suočava, u cilju zajedničkog pronalaženja rešenja.

„Srbija je, do pre samo deceniju, bila potpuno urušena i slaba država, država na kolenima, ali smo, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića, uspeli da se izdignemo iznad svih tih problema i da danas, u ovim teškim i izazovnim vremenima, idemo u korak sa najrazvijenijim zemljama sveta. Ne možemo sve probleme rešiti preko noći, ali se svakog dana borimo za sigurnu budućnost naše dece, i iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, ostvarujemo sve bolje rezultate. Građani to znaju, jer osećaju prosperitet u svim oblastima života i rada, zbog čega nam već više od deset godina ukazuju poverenje. Za nas je to motiv, ali i obaveza, da radimo još bolje i napornije u njihovom interesu i da stvaramo jednu lepšu i bolju Srbiju u kojoj mladi ostaju da žive i imaju perspektivnu budućnost“, zaključio je Martinović.

 

Foto galerija – izvor MDULS i Grad Požarevac

 Skip to content