Мартиновић у Ваљеву: Држава ради на стварању бољих услова за боравак деце у васпитно-образовним установама

„Министарство државне управе и локалне самоуправе је ове године из Буџетског фонда издвојило 11 милиона динара за реконструкцију дечијих игралишта у склопу комплекса предшколске установе „Милица Ножица“ у Ваљеву. То је наш скроман допринос политици коју држава спроводи са циљем да имамо што више деце и да им обезбедимо што боље услове за боравак и образовање у установама које брину за њихов раст и развој“, поручио је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом данашње посете Ваљеву.

Истакавши да није било већих улагања у реконструкцију и адаптацију предшколске установе откако је почела са радом 1964. године, Мартиновић је навео да је у плану отварање још три нова објекта у оквиру ове васпитно-образовне установе, са циљем решавања питања дугих листа чекања за упис малишана у вртиће. Како је додао, брига за децу је приоритет, јер сви велики пројекти које држава спроводи неће имати смисла уколико не буде имао ко да нас наследи.

Мартиновић је нагласио да је, захваљујући мудрој, државотворној политици председника Републике Александра Вучића, Србија и у овако тешким спољно-политичким околностима успела да привуче инвеститоре и отвори нове фабрике широм земље, што се односи и на Ваљево, где је у току реализација две велике инвестиције.

„Градови и општине ће у Министарству државне управе и локалне самоуправе и у будућности имати ослонац и стабилног партнера. Пракса је показала да само заједничким напорима државе и локалне самоуправе можемо да направимо добре и дугорочне резултате, отворимо нова радна места, повећамо плате и обезбедимо бољи животни стандард за све наше грађане, од Суботице до Трговишта“, истакао је Мартиновић.

Према његовим речима, Влада Србије ће у наредном периоду уложити додатни напор, између осталог, у обнову локалне путне инфраструктуре и енергетску санацију објеката, што су неки од проблема у већини градова и општина широм земље.

 

Фото галерија – Фото МДУЛС

 Skip to content