Martinović u Valjevu: Država radi na stvaranju boljih uslova za boravak dece u vaspitno-obrazovnim ustanovama

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je ove godine iz Budžetskog fonda izdvojilo 11 miliona dinara za rekonstrukciju dečijih igrališta u sklopu kompleksa predškolske ustanove „Milica Nožica“ u Valjevu. To je naš skroman doprinos politici koju država sprovodi sa ciljem da imamo što više dece i da im obezbedimo što bolje uslove za boravak i obrazovanje u ustanovama koje brinu za njihov rast i razvoj“, poručio je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom današnje posete Valjevu.

Istakavši da nije bilo većih ulaganja u rekonstrukciju i adaptaciju predškolske ustanove otkako je počela sa radom 1964. godine, Martinović je naveo da je u planu otvaranje još tri nova objekta u okviru ove vaspitno-obrazovne ustanove, sa ciljem rešavanja pitanja dugih lista čekanja za upis mališana u vrtiće. Kako je dodao, briga za decu je prioritet, jer svi veliki projekti koje država sprovodi neće imati smisla ukoliko ne bude imao ko da nas nasledi.

Martinović je naglasio da je, zahvaljujući mudroj, državotvornoj politici predsednika Republike Aleksandra Vučića, Srbija i u ovako teškim spoljno-političkim okolnostima uspela da privuče investitore i otvori nove fabrike širom zemlje, što se odnosi i na Valjevo, gde je u toku realizacija dve velike investicije.

„Gradovi i opštine će u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i u budućnosti imati oslonac i stabilnog partnera. Praksa je pokazala da samo zajedničkim naporima države i lokalne samouprave možemo da napravimo dobre i dugoročne rezultate, otvorimo nova radna mesta, povećamo plate i obezbedimo bolji životni standard za sve naše građane, od Subotice do Trgovišta“, istakao je Martinović.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će u narednom periodu uložiti dodatni napor, između ostalog, u obnovu lokalne putne infrastrukture i energetsku sanaciju objekata, što su neki od problema u većini gradova i opština širom zemlje.

 

Foto galerija – Foto MDULS

 Skip to content