Мартиновић: Велика Плана ускоро добија модерну градску пијацу

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и државна секретарка Министарства државне управе и локалне самоуправе Маја Mачужић Пузић посетили су данас Велику Плану где су обишли завршне радове на реконструкцији градске зелене пијаце чију обнову је Министарство подржало кроз пројекат „Партнерство за програм локалног развоја“.

Министар је изразио уверење да ће нови објекат ускоро бити на располагању житељима општине и њене околине.

„Велика Плана је богат пољопривредни и виноградарски крај и због тога ми је посебно драго што ће становници добити модерну градску пијацу на којој ће вредни домаћини моћи да пласирају своје производе, а купци обаве пријатнију куповину. Уверио сам се да је објекат у финалној фази реконструкције, и речено ми је да ће пијаца имати све садржаје које би савремена пијаца требало да има у складу са највишим стандардима, те да нас ускоро очекује њено отварање.“

Овом приликом министар Мартиновић посетио је и градски трг у Великој Плани за чију реконструкцију општина конкурише за средства из Буџетског фонда Министарства.

Министар је похвалио локално руководство што се залаже да унапреди инфраструктуру Велике Плане.

„Министарство максимално приступа решавању проблема становништва из свих делова Србије и драго ми је да видим да сте препознали потребу грађана да Велика Плана добије нов модеран централни трг, као и да се трудите на одговорите том захтеву. Подунавски крај заслужује адекватну подршку државе и Министарство ће да помогне у реализацији пројеката колико год буде у могућности“, нагласио је министар Мартиновић.

Приликом посете Великој Плани министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић одржао је и заједнички радни састанак са начелницом Подунавског управног округа др Јасном Аврамовић, председником општине Велика Плана Игором Матковићем, председником Скупштине општине Душаном Марићем и њиховим сарадницима.

Председник општине Велика Плана Игор Матковић истакао је значај да се настави сарадња са Министарством и да се допринесе економској стабилности земље.

Министарство државне управе и локалне самоуправе је у претходном периоду инвестирало 19 милиона динара у санацију Градске куће и западног крила зграде општине Велика Плана, а финансијски је помогло и модернизацију рада локалног парламента, чију салу је министар овог пута и обишао, и то кроз увођење система за електронско гласање, снимање и емитовање седница.

Mинистар Мартиновић искористио је долазак у Велику Плану да обиђе манастир Копорин.Skip to content