Martinović: Velika Plana uskoro dobija modernu gradsku pijacu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i državna sekretarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić posetili su danas Veliku Planu gde su obišli završne radove na rekonstrukciji gradske zelene pijace čiju obnovu je Ministarstvo podržalo kroz projekat „Partnerstvo za program lokalnog razvoja“.

Ministar je izrazio uverenje da će novi objekat uskoro biti na raspolaganju žiteljima opštine i njene okoline.

„Velika Plana je bogat poljoprivredni i vinogradarski kraj i zbog toga mi je posebno drago što će stanovnici dobiti modernu gradsku pijacu na kojoj će vredni domaćini moći da plasiraju svoje proizvode, a kupci obave prijatniju kupovinu. Uverio sam se da je objekat u finalnoj fazi rekonstrukcije, i rečeno mi je da će pijaca imati sve sadržaje koje bi savremena pijaca trebalo da ima u skladu sa najvišim standardima, te da nas uskoro očekuje njeno otvaranje.“

Ovom prilikom ministar Martinović posetio je i gradski trg u Velikoj Plani za čiju rekonstrukciju opština konkuriše za sredstva iz Budžetskog fonda Ministarstva.

Ministar je pohvalio lokalno rukovodstvo što se zalaže da unapredi infrastrukturu Velike Plane.

„Ministarstvo maksimalno pristupa rešavanju problema stanovništva iz svih delova Srbije i drago mi je da vidim da ste prepoznali potrebu građana da Velika Plana dobije nov moderan centralni trg, kao i da se trudite na odgovorite tom zahtevu. Podunavski kraj zaslužuje adekvatnu podršku države i Ministarstvo će da pomogne u realizaciji projekata koliko god bude u mogućnosti“, naglasio je ministar Martinović.

Prilikom posete Velikoj Plani ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović održao je i zajednički radni sastanak sa načelnicom Podunavskog upravnog okruga dr Jasnom Avramović, predsednikom opštine Velika Plana Igorom Matkovićem, predsednikom Skupštine opštine Dušanom Marićem i njihovim saradnicima.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković istakao je značaj da se nastavi saradnja sa Ministarstvom i da se doprinese ekonomskoj stabilnosti zemlje.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je u prethodnom periodu investiralo 19 miliona dinara u sanaciju Gradske kuće i zapadnog krila zgrade opštine Velika Plana, a finansijski je pomoglo i modernizaciju rada lokalnog parlamenta, čiju salu je ministar ovog puta i obišao, i to kroz uvođenje sistema za elektronsko glasanje, snimanje i emitovanje sednica.

Ministar Martinović iskoristio je dolazak u Veliku Planu da obiđe manastir Koporin.Skip to content