Мартиновић: Више од 30 милиона динара МДУЛС уложило у Лебане током претходне четири године

„Више од 30 милиона динара Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило је за различите пројекте у Лебану током претходне четири године, како бисмо подигли животни стандард и грађанима олакшали свакодневни живот. Изузетно је важно и што ће Лебане ове године отворити Јединствено управно место,  јер постојање оваквог места грађанима значајно штеди време и новац и у великој мери олакшава да заврше све административне послове које имају са управом“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом данашње посете овој општини, у оквиру обележавања 100 дана рада Владе Србије.

 

Мартиновић је овом приликом обишао зграду општинске управе, чију је енергетску санацију Министарство државне управе и локалне самоуправе помогло буџетским средствима, као и општински услужни центар у Лебану. На састанку са председникoм СО Лебане Бобаном Пејић размотрене су потенцијалне заједничке активности у будућности, а министар је указао на то да је недавно расписан нови Јавни позив за расподелу средстава из Буџетског фонда МДУЛС-а и позвао општинско руководство да са квалитетним пројектима аплицира за средства.

 

Подсетивши да је МДУЛС претходно подржало и реконструкцију аутобуске станице у Лебану, модернизацију и унапређење рада општинске управе кроз увођење еУправе и савремених информационих технологија, као и тродневни Парадајз фест, Мартиновић је нагласио да ће Влада Србије радити још више, напорније и боље на привлачењу страних инвестиција, посебно на југу Србије, како би млади остајали у својим родним местима и ту градили живот и породицу.

 

„Нема државе без људи, интерес грађана и њихово задовољство су основни мотив и покретач нашег рада. Зато је важно да они знају да су председник Републике Александар Вучић и сви чланови Владе Србије спремни да саслушају сваког од њих, да чују проблеме са којима се суочавају и изнађу начине да им помогну у њиховом решавању“, нагласио је Мартиновић, додавши да је у плану реализација још много великих инфраструктурних пројеката, улагања у здравство, образовање, науку и дигитализацију, што су неки од основних предуслова за успешно функционисање јединица локалне самоуправе.

 

По завршетку састанка са председником СО Лебане Пејићем, министар др Александар Мартиновић присуствовао је обележавању 100 дана рада Владе Републике Србије, које је одржано у Дому културе „Радан“ у Лебану.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content