Martinović: Više od 30 miliona dinara MDULS uložilo u Lebane tokom prethodne četiri godine

„Više od 30 miliona dinara Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je za različite projekte u Lebanu tokom prethodne četiri godine, kako bismo podigli životni standard i građanima olakšali svakodnevni život. Izuzetno je važno i što će Lebane ove godine otvoriti Jedinstveno upravno mesto,  jer postojanje ovakvog mesta građanima značajno štedi vreme i novac i u velikoj meri olakšava da završe sve administrativne poslove koje imaju sa upravom“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom današnje posete ovoj opštini, u okviru obeležavanja 100 dana rada Vlade Srbije.

 

Martinović je ovom prilikom obišao zgradu opštinske uprave, čiju je energetsku sanaciju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomoglo budžetskim sredstvima, kao i opštinski uslužni centar u Lebanu. Na sastanku sa predsednikom SO Lebane Bobanom Pejić razmotrene su potencijalne zajedničke aktivnosti u budućnosti, a ministar je ukazao na to da je nedavno raspisan novi Javni poziv za raspodelu sredstava iz Budžetskog fonda MDULS-a i pozvao opštinsko rukovodstvo da sa kvalitetnim projektima aplicira za sredstva.

 

Podsetivši da je MDULS prethodno podržalo i rekonstrukciju autobuske stanice u Lebanu, modernizaciju i unapređenje rada opštinske uprave kroz uvođenje eUprave i savremenih informacionih tehnologija, kao i trodnevni Paradajz fest, Martinović je naglasio da će Vlada Srbije raditi još više, napornije i bolje na privlačenju stranih investicija, posebno na jugu Srbije, kako bi mladi ostajali u svojim rodnim mestima i tu gradili život i porodicu.

 

„Nema države bez ljudi, interes građana i njihovo zadovoljstvo su osnovni motiv i pokretač našeg rada. Zato je važno da oni znaju da su predsednik Republike Aleksandar Vučić i svi članovi Vlade Srbije spremni da saslušaju svakog od njih, da čuju probleme sa kojima se suočavaju i iznađu načine da im pomognu u njihovom rešavanju“, naglasio je Martinović, dodavši da je u planu realizacija još mnogo velikih infrastrukturnih projekata, ulaganja u zdravstvo, obrazovanje, nauku i digitalizaciju, što su neki od osnovnih preduslova za uspešno funkcionisanje jedinica lokalne samouprave.

 

Po završetku sastanka sa predsednikom SO Lebane Pejićem, ministar dr Aleksandar Martinović prisustvovao je obeležavanju 100 dana rada Vlade Republike Srbije, koje je održano u Domu kulture „Radan“ u Lebanu.

 

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content