МДУЛС помогло асфалтирање улице и спајање са индустријском зоном у Кањижи

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић заједно са председником посланичке групе СВМ и СО Суботица Балинтом Пастором, те председником општине Кањижа Робертом Фејстамером и начелником Севернобанатског управног округа Мирославом Дучићем, обишао је данас у Кањижи новоасфалтирану Улицу Ференца Фехера и модернизовани општински услужни центар. Реч је о пројектима чију је реализацију МДУЛС ове године подржало средствима из буџета у укупном износу од 6,5 милиона динара.

У постављање новог асфалта у Улици Ференца Фехера МДУЛС је уложило пет милиона динара, док је у обнову општинског услужног центра, набавку савремене опреме, рачунара, монитора, фотокопир и скенер-апарата, Министарство инвестирало 1,5 милиона динара. Асфалтирањем улице повећана је безбедност у саобраћају и трасиран је приступ радној и стамбеној зони „Блок-8“ у Кањижи. Такође, саобраћајница доприноси изградњи пословне инфраструктуре у овом делу општине, а недавно је овде изграђен полигон за обуку кандидата за полагање возачког испита, као први полигон овакве врсте у Кањижи.

„Асфалтирањем продужетка Улице Ференца Фехера, учињен је значајан корак са аспекта привредног развоја локалне самоуправе, јер предметна саобраћајница повезује ово подручје са индустријском зоном. Председник општине ме је информисао да су се већ јавили инвеститори заинтересовани да уложе новац у пројекте од значаја за локални економски развој. Такође, видљиви су и други бенефити за грађане. Да нисмо удруженим радом завршили ову улицу, грађани који желе да добију возачку дозволу, морали би да иду на обуку у Суботицу или Сенту, јер би једино тамо ауто-школа имала услове за извођење практичне обуке кандидата за вожњу на полигону“, навео је Мартиновић. Он је додао да су реализовани пројекти доказ да удруженим снагама Срба и Мађара може да се оствари много тога што служи општем интересу.

Министар Мартиновић је најавио могућност да МДУЛС у наредном циклусу определи средства из Буџетског фонда за завршетак обнове Градске куће, симбола општине Кањижа и заштићеног споменика културе, а где је смештена и ради управа. Он је позвао општинско руководство да конкурише за средства у оквиру наредног јавног позива МДУЛС-а почетком следеће године, те да се на тај начин заједнички санира кровна конструкција и комплетира реконструкција монументалног објекта старог више од 120 година.

Такође, приликом данашње посете, министар Мартиновић је уручио 20 лаптоп рачунара за подстицај развоју и функционисању електронске управе и општинског услужног центра, а посетио је и производни погон предузећа Тисамед д.о.о, које годинама успешно производи и пласира различите врсте меда на домаћем и иностраном тржишту.

 

Фото галерија – извор МДУЛС и Општина Кањижа

 Skip to content