MDULS pomoglo asfaltiranje ulice i spajanje sa industrijskom zonom u Kanjiži

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović zajedno sa predsednikom poslaničke grupe SVM i SO Subotica Balintom Pastorom, te predsednikom opštine Kanjiža Robertom Fejstamerom i načelnikom Severnobanatskog upravnog okruga Miroslavom Dučićem, obišao je danas u Kanjiži novoasfaltiranu Ulicu Ferenca Fehera i modernizovani opštinski uslužni centar. Reč je o projektima čiju je realizaciju MDULS ove godine podržalo sredstvima iz budžeta u ukupnom iznosu od 6,5 miliona dinara.

U postavljanje novog asfalta u Ulici Ferenca Fehera MDULS je uložilo pet miliona dinara, dok je u obnovu opštinskog uslužnog centra, nabavku savremene opreme, računara, monitora, fotokopir i skener-aparata, Ministarstvo investiralo 1,5 miliona dinara. Asfaltiranjem ulice povećana je bezbednost u saobraćaju i trasiran je pristup radnoj i stambenoj zoni „Blok-8“ u Kanjiži. Takođe, saobraćajnica doprinosi izgradnji poslovne infrastrukture u ovom delu opštine, a nedavno je ovde izgrađen poligon za obuku kandidata za polaganje vozačkog ispita, kao prvi poligon ovakve vrste u Kanjiži.

„Asfaltiranjem produžetka Ulice Ferenca Fehera, učinjen je značajan korak sa aspekta privrednog razvoja lokalne samouprave, jer predmetna saobraćajnica povezuje ovo područje sa industrijskom zonom. Predsednik opštine me je informisao da su se već javili investitori zainteresovani da ulože novac u projekte od značaja za lokalni ekonomski razvoj. Takođe, vidljivi su i drugi benefiti za građane. Da nismo udruženim radom završili ovu ulicu, građani koji žele da dobiju vozačku dozvolu, morali bi da idu na obuku u Suboticu ili Sentu, jer bi jedino tamo auto-škola imala uslove za izvođenje praktične obuke kandidata za vožnju na poligonu“, naveo je Martinović. On je dodao da su realizovani projekti dokaz da udruženim snagama Srba i Mađara može da se ostvari mnogo toga što služi opštem interesu.

Ministar Martinović je najavio mogućnost da MDULS u narednom ciklusu opredeli sredstva iz Budžetskog fonda za završetak obnove Gradske kuće, simbola opštine Kanjiža i zaštićenog spomenika kulture, a gde je smeštena i radi uprava. On je pozvao opštinsko rukovodstvo da konkuriše za sredstva u okviru narednog javnog poziva MDULS-a početkom sledeće godine, te da se na taj način zajednički sanira krovna konstrukcija i kompletira rekonstrukcija monumentalnog objekta starog više od 120 godina.

Takođe, prilikom današnje posete, ministar Martinović je uručio 20 laptop računara za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave i opštinskog uslužnog centra, a posetio je i proizvodni pogon preduzeća Tisamed d.o.o, koje godinama uspešno proizvodi i plasira različite vrste meda na domaćem i inostranom tržištu.

 

Foto galerija – izvor MDULS i Opština Kanjiža

 Skip to content