МДУЛС посвећено наставку сарадње са УНДП-ом

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и стални представник Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији Јакуп Бериш разговарали су данас о резултатима досадашње блиске сарадње МДУЛС-а и УНДП-а и потенцијалним заједничким активностима и пројектима у будућности.

Мартиновић је као приоритет истакао наставак спровођења текућих и реализацију нових пројеката који за циљ имају унапређење локалне инфраструктуре, кроз инвестирање у изградњу и реконструкцију објеката јавне намене, пијаца и система јавне расвете у јединицама локалне самоуправе. На тај начин се, како је навео, олакшава свакодневни живот грађана и подиже животни стандард у градовима и општинама.

Осврнувши се на речи премијерке Ане Брнабић да грађани треба што више да комуницирају са државом електронским путем, он је нагласио да су Министарство државне управе и локалне самоуправе и Влада Републике Србије посвећени наставку процеса дигитализације у јавној управи. Као пример добре праксе, министар је навео пројекат еПарламент, који доприноси повећању транспарентности и ефикасности рада локалних скупштина.

Стални представник УНДП-а у Србији Јакуп Бериш честитао је Мартиновићу на избору за министра државне управе и локалне самоуправе и пожелео му успешан рад на овој одговорној функцији. Он је навео да ће подршка УНДП-а и убудуће бити усмерена ка реформи државне управе и локалне самоуправе, дигитализацији и родној равноправности.

На састанку је било речи и о наставку сарадње у оквиру Мреже градоначелница и председница општина у Србији, која за циљ има умрежавање и размену искустава лидерки на локалу и идентификовање врсте подршке која им је најпотребнија за превазилажење изазова и развојних ограничења у њиховим локалним заједницама. Мартиновић је указао на опредељеност Републике Србије да подстакне и охрабри жене на укључивање у јавни и политички живот, што ће допринети постизању суштинске родне равноправности у земљи.

 

Фото галерија:Skip to content