МДУЛС-у Јунска награда општине Ивањица

Министарство државне управе и локалне самоуправе добитник је овогодишње Јунске награде општине Ивањица, која се традиционално додељује истакнутим институцијама и појединцима који су помогли  унапређење, развој и афирмацију ове општине.

У име министарке Обрадовић, на свечаној седници СО Ивањица, која се одржава поводом обележавања Дана општине, награду је примила државни секретар МДУЛС Маја Мачужић Пузић, која је истакла да јој је драго што је Ивањица у МДУЛС-у препознала партнера који је био подршка у реализацији пројеката, који имају за циљ унапређење квалитета живота грађана, али и модернизацију општинске управе.

Мачужић Пузић је навела да је ово признање доказ да је сарадња на пројектима, које заједнички спроводе министарство и општина, дала резултате, додавши да је МДУЛС у претходне две године подржало буџетским средствима више различитих пројеката са циљем да општина Ивањица постане модерна локална самоуправа по мери њених грађана и привреде.

Ово је била прилика и да државни секретар Мачужић Пузић обиђе радове на реконструкцији игралишта у ОШ „Милинко Кушић“, за шта је општина од МДУЛС из буџета добила преко 95 одсто средстава, као и да разговара са локалним руководством о статусу других пројеката за које је општина Ивањица добила средства преко МДУЛС-а.

Тим поводом она је навела да МДУЛС са задовољством улаже у мање локалне самоуправе у циљу равномерног регионалног развоја и подстицања младих да остану у својим срединама. Такође, поред 30 милиона динара, колико је уложено у реконстукцију поменутог игралишта, МДУЛС је уложило у сарадњи са ЕИБ-ом више од 100 милина динара у реконструкцију расвете у Ивањици, што ће донети велике уштеде у електричној енегији и омогућити да се уштеђена средства усмере у нове пројекте за лепши и бољи живот грађана Ивањице.

Ивањица данас обележава Дан општине као сећање на 16. јун 1866. године, када је кнез Михаило Обреновић Ивањицу прогласио варошицом.

 

Фото галерија – извор МДУЛС

 Skip to content