MDULS-u Junska nagrada opštine Ivanjica

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dobitnik je ovogodišnje Junske nagrade opštine Ivanjica, koja se tradicionalno dodeljuje istaknutim institucijama i pojedincima koji su pomogli  unapređenje, razvoj i afirmaciju ove opštine.

U ime ministarke Obradović, na svečanoj sednici SO Ivanjica, koja se održava povodom obeležavanja Dana opštine, nagradu je primila državni sekretar MDULS Maja Mačužić Puzić, koja je istakla da joj je drago što je Ivanjica u MDULS-u prepoznala partnera koji je bio podrška u realizaciji projekata, koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života građana, ali i modernizaciju opštinske uprave.

Mačužić Puzić je navela da je ovo priznanje dokaz da je saradnja na projektima, koje zajednički sprovode ministarstvo i opština, dala rezultate, dodavši da je MDULS u prethodne dve godine podržalo budžetskim sredstvima više različitih projekata sa ciljem da opština Ivanjica postane moderna lokalna samouprava po meri njenih građana i privrede.

Ovo je bila prilika i da državni sekretar Mačužić Puzić obiđe radove na rekonstrukciji igrališta u OŠ „Milinko Kušić“, za šta je opština od MDULS iz budžeta dobila preko 95 odsto sredstava, kao i da razgovara sa lokalnim rukovodstvom o statusu drugih projekata za koje je opština Ivanjica dobila sredstva preko MDULS-a.

Tim povodom ona je navela da MDULS sa zadovoljstvom ulaže u manje lokalne samouprave u cilju ravnomernog regionalnog razvoja i podsticanja mladih da ostanu u svojim sredinama. Takođe, pored 30 miliona dinara, koliko je uloženo u rekonstukciju pomenutog igrališta, MDULS je uložilo u saradnji sa EIB-om više od 100 milina dinara u rekonstrukciju rasvete u Ivanjici, što će doneti velike uštede u električnoj enegiji i omogućiti da se ušteđena sredstva usmere u nove projekte za lepši i bolji život građana Ivanjice.

Ivanjica danas obeležava Dan opštine kao sećanje na 16. jun 1866. godine, kada je knez Mihailo Obrenović Ivanjicu proglasio varošicom.

 

Foto galerija – izvor MDULS

 Skip to content