Министар Мартиновић у Лебану присуствовао потписивању уговора за радно ангажовање 80 људи

Више од 80 грађана са подручја општине Лебане ангажовано је на неком од послова захваљујући томе што је држава у сарадњи са локалном самоуправом обезбедила средства у износу више од 12,5 милиона динара за спровођење мера стручне праксе, јавних радова и субвенција за самозапошљавање. Тим поводом министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић присуствовао је данас у Лебану свечаном потписивању уговора о спровођењу мера из Локалног акционог плана за запошљавање. Уговором је предвиђено да 64 особе буду распоређене на пословима у осам јавних предузећа, док је четворо људи добило субвенције за самозапошљавање, а стручну праксу ће обавити 13 лица.

Mинистар Мартиновић је похвалио општинско руководство што годинама сарађује са државом и учествује у финансирању мера активне политике запошљавања. Како је навео, данашњи догађај још један је доказ да се Влада Србије у континуитету залаже да грађанима у свим крајевима земље обезбеди месечне зараде, новчане приходе, радна места и бољи животни стандард, те да је решена да настави позитиван тренд раста запослености.

Наводећи да трећи пут ове године долази у општину Лебане, министар Мартиновић је најавио да очекује ускоро спровођење јавне набавке како би становници Лебана добили савремену зелену пијацу, која ће бити изграђена по највишим стандардима и критеријумима, те да је овај пројекат, који се финансира преко Министарства, значајан за пољопривреднике из овог краја.

Министар Мартиновић искористио је долазак у Лебане да обиђе радове у Визиторском центру Теодора, а свратио је и у просторије недавно отвореног Јединственог управног места где је разговарао са службеницима који раде на шалтерима. Такође, он је поклонио 20 лаптопова општинској управи за потребе спровођења електронских административних процедура, при чему је нагласио да ће држава Србија наставити интензивно да улаже у развој јужног пограничног појаса. Он је поводом обраћања председника Републике Александра Вучића на седници Генералне скупштине УН поновио став да Србија неће дозволити да је ико распарчава газећи основне принципе међународног права.Skip to content