Ministar Martinović u Lebanu prisustvovao potpisivanju ugovora za radno angažovanje 80 ljudi

Više od 80 građana sa područja opštine Lebane angažovano je na nekom od poslova zahvaljujući tome što je država u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbedila sredstva u iznosu više od 12,5 miliona dinara za sprovođenje mera stručne prakse, javnih radova i subvencija za samozapošljavanje. Tim povodom ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prisustvovao je danas u Lebanu svečanom potpisivanju ugovora o sprovođenju mera iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Ugovorom je predviđeno da 64 osobe budu raspoređene na poslovima u osam javnih preduzeća, dok je četvoro ljudi dobilo subvencije za samozapošljavanje, a stručnu praksu će obaviti 13 lica.

Ministar Martinović je pohvalio opštinsko rukovodstvo što godinama sarađuje sa državom i učestvuje u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja. Kako je naveo, današnji događaj još jedan je dokaz da se Vlada Srbije u kontinuitetu zalaže da građanima u svim krajevima zemlje obezbedi mesečne zarade, novčane prihode, radna mesta i bolji životni standard, te da je rešena da nastavi pozitivan trend rasta zaposlenosti.

Navodeći da treći put ove godine dolazi u opštinu Lebane, ministar Martinović je najavio da očekuje uskoro sprovođenje javne nabavke kako bi stanovnici Lebana dobili savremenu zelenu pijacu, koja će biti izgrađena po najvišim standardima i kriterijumima, te da je ovaj projekat, koji se finansira preko Ministarstva, značajan za poljoprivrednike iz ovog kraja.

Ministar Martinović iskoristio je dolazak u Lebane da obiđe radove u Vizitorskom centru Teodora, a svratio je i u prostorije nedavno otvorenog Jedinstvenog upravnog mesta gde je razgovarao sa službenicima koji rade na šalterima. Takođe, on je poklonio 20 laptopova opštinskoj upravi za potrebe sprovođenja elektronskih administrativnih procedura, pri čemu je naglasio da će država Srbija nastaviti intenzivno da ulaže u razvoj južnog pograničnog pojasa. On je povodom obraćanja predsednika Republike Aleksandra Vučića na sednici Generalne skupštine UN ponovio stav da Srbija neće dozvoliti da je iko rasparčava gazeći osnovne principe međunarodnog prava.Skip to content