Министар Ружић са нордијским представницима о дигитализацији у Србији

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић говорио је пред амбасадорима нордијских земаља у Београду на тему дигитализације и подвукао значај модерне, професионалне, ефикасне управе за свеопшти напредак државе, као и чланство у Европској унији.

Без дигитализације, ниједна економија, ниједна компанија, па у суштини ниједан индивидуалац не може да развије свој пун потенцијал данас. Дигитализација доминира у сваком послу и умногоме је променила начин на који пружамо услуге клијентима, о ком год сегменту да говоримо“, рекао је министар напомињући да су клијенти управе сви грађани Србије.

Појашњавајући да је за привлачење инвестиција, које доприносе вишем животном стандарду, суштински важна и ефикасна администрација, која је  такође пресудна и за приступање Европској унији, министар Ружић је навео да је у протеклих неколико година донет низ законских решења који су успоставили стратешке правце у области дигитализације, да је покренуто сређивање база и регистара, међу којима ускоро добијамо и Регистар становништва, као и да је ово Министарство помагало општинама и градовима у развоју еУправе.

Он је најавио и да ће ове недеље бити расписан јавни позив општинама и градовима за креирање јединственог управног места у оквиру пилот пројекта, чиме ће се сузити број места на којима грађани могу да обаве одређени посао са управом.Skip to content