Ministar Ružić sa nordijskim predstavnicima o digitalizaciji u Srbiji

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić govorio je pred ambasadorima nordijskih zemalja u Beogradu na temu digitalizacije i podvukao značaj moderne, profesionalne, efikasne uprave za sveopšti napredak države, kao i članstvo u Evropskoj uniji.

Bez digitalizacije, nijedna ekonomija, nijedna kompanija, pa u suštini nijedan individualac ne može da razvije svoj pun potencijal danas. Digitalizacija dominira u svakom poslu i umnogome je promenila način na koji pružamo usluge klijentima, o kom god segmentu da govorimo“, rekao je ministar napominjući da su klijenti uprave svi građani Srbije.

Pojašnjavajući da je za privlačenje investicija, koje doprinose višem životnom standardu, suštinski važna i efikasna administracija, koja je  takođe presudna i za pristupanje Evropskoj uniji, ministar Ružić je naveo da je u proteklih nekoliko godina donet niz zakonskih rešenja koji su uspostavili strateške pravce u oblasti digitalizacije, da je pokrenuto sređivanje baza i registara, među kojima uskoro dobijamo i Registar stanovništva, kao i da je ovo Ministarstvo pomagalo opštinama i gradovima u razvoju eUprave.

On je najavio i da će ove nedelje biti raspisan javni poziv opštinama i gradovima za kreiranje jedinstvenog upravnog mesta u okviru pilot projekta, čime će se suziti broj mesta na kojima građani mogu da obave određeni posao sa upravom.Skip to content