Министарка Брнабић и Харито о сарадњи Србије и Албаније по ресорним питањима

Министарка државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) Ана Брнабић данас је разговарала са министарком за иновације и јавну управу Албаније Миленом Харито, а састанку, који је организован у оквиру дводневне посете министарке Харито Србији присуствовао је и амбасадор Албаније у Србији, Иљир Боћка.

„Имамо добру институционалну меморију када је реч о реформи јавне управе и тај процес се наставља у правцу реализације постављених циљева, а један од најважнијих приоритета МДУЛС у наредном периоду је ефикасан и фокусиран развој е-управе уз повећање броја доступних е-услуга“, рекла је министарка Брнабић и захвалила Харито на позиву за учешће на конференцији Регионалне школе за јавну управу (ReSPA) која ће средином маја бити одржана у Албанији.

Теме данашњег састанка кретале су се у оквиру презентације портфолиа оба министарства, уз приказ ситуације на пољу реформе јавне управе у Србији и Албанији. Било је речи и о унапређивању јавних услуга у обе земље, као и облицима потенцијалне сарадње два министарства на овом пољу.Skip to content