Ministarka Brnabić i Harito o saradnji Srbije i Albanije po resornim pitanjima

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Ana Brnabić danas je razgovarala sa ministarkom za inovacije i javnu upravu Albanije Milenom Harito, a sastanku, koji je organizovan u okviru dvodnevne posete ministarke Harito Srbiji prisustvovao je i ambasador Albanije u Srbiji, Iljir Boćka.

„Imamo dobru institucionalnu memoriju kada je reč o reformi javne uprave i taj proces se nastavlja u pravcu realizacije postavljenih ciljeva, a jedan od najvažnijih prioriteta MDULS u narednom periodu je efikasan i fokusiran razvoj e-uprave uz povećanje broja dostupnih e-usluga“, rekla je ministarka Brnabić i zahvalila Harito na pozivu za učešće na konferenciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) koja će sredinom maja biti održana u Albaniji.

Teme današnjeg sastanka kretale su se u okviru prezentacije portfolia oba ministarstva, uz prikaz situacije na polju reforme javne uprave u Srbiji i Albaniji. Bilo je reči i o unapređivanju javnih usluga u obe zemlje, kao i oblicima potencijalne saradnje dva ministarstva na ovom polju.Skip to content