Министарка Марија Обрадовић у посети Шапцу

Министарка МДУЛС Марија Обрадовић посетила је данас Шабац, где је разговарала са руководством града, обишла Јединствено управно место и уручила уговор о раду Николи Нинковићу, слепом Шапчанину који ће у Градској управи радити на пословима израде програма за евиденцију издатих докумената из матичних служби.

Са градоначелником Шапца др Александром Пајићем министарка је разговарала о пројектима које град планира да реализује у наредном периоду, улагањима, али и начинима како МДУЛС може да помогне граду Шапцу.

Обрадовић је обишла и Јединствено управно место (ЈУМ) отворено тачно пре годину дана и уверила се да овај најпопуларнији пројекат МДУЛС међу општинама и градовима у Србији у овом граду функционише на најбољи могући начин и да је градска администрација постала прави сервис својих грађана.

Том приликом министарка Обрадовић упознала је Николу Нинковића, слепог Шапчанина, коме је болест одузела вид, али који упркос томе ради на веб апликацији који ће омогућити комплетну дигитализацију издатих докумената из матичне службе. Тим поводом Никола Нинковић је данас потписао Уговор о раду и биће запослен у Градској управи Шапца.

„Николина прича је прича која мора да „звони“ Србијом и за мене је ово изузетно важно, као апел и обавеза градовима и општинама да пронађу у својим срединама овако младе, активне, енергичне људе који, без обзира на свој инвалидитет, могу итекако много да ураде и помогну својим суграђанима и раде на корист свих грађана. Данашњи дан је дан када је Никола херој у Србији и очекујем да имамо пуно таквих хероја широм наше земље“, поручила је министарка Обрадовић.

Она је додала и да функција Градске управе јесте да се све дигитализује, убрза и да се грађанима уштеде и време и новац и изразила дивљене Николи, који је уложио додатни труд, снагу и вољу како би остварио своје циљеве.

Током посете Шапцу министарка Обрадовић још једном је позвала грађане да се преко Портала еУправе пријаве за имунизацију, како би што пре стекли колективни имунитет и одбранили се од панцемије Ковид 19, а посету овом граду министарка државне управе и локалне самоуправе завршиће обиласком једног од пунктова за вакцинацију.

 Skip to content