Ministarka Marija Obradović u poseti Šapcu

Ministarka MDULS Marija Obradović posetila je danas Šabac, gde je razgovarala sa rukovodstvom grada, obišla Jedinstveno upravno mesto i uručila ugovor o radu Nikoli Ninkoviću, slepom Šapčaninu koji će u Gradskoj upravi raditi na poslovima izrade programa za evidenciju izdatih dokumenata iz matičnih službi.

Sa gradonačelnikom Šapca dr Aleksandrom Pajićem ministarka je razgovarala o projektima koje grad planira da realizuje u narednom periodu, ulaganjima, ali i načinima kako MDULS može da pomogne gradu Šapcu.

Obradović je obišla i Jedinstveno upravno mesto (JUM) otvoreno tačno pre godinu dana i uverila se da ovaj najpopularniji projekat MDULS među opštinama i gradovima u Srbiji u ovom gradu funkcioniše na najbolji mogući način i da je gradska administracija postala pravi servis svojih građana.

Tom prilikom ministarka Obradović upoznala je Nikolu Ninkovića, slepog Šapčanina, kome je bolest oduzela vid, ali koji uprkos tome radi na veb aplikaciji koji će omogućiti kompletnu digitalizaciju izdatih dokumenata iz matične službe. Tim povodom Nikola Ninković je danas potpisao Ugovor o radu i biće zaposlen u Gradskoj upravi Šapca.

„Nikolina priča je priča koja mora da „zvoni“ Srbijom i za mene je ovo izuzetno važno, kao apel i obaveza gradovima i opštinama da pronađu u svojim sredinama ovako mlade, aktivne, energične ljude koji, bez obzira na svoj invaliditet, mogu itekako mnogo da urade i pomognu svojim sugrađanima i rade na korist svih građana. Današnji dan je dan kada je Nikola heroj u Srbiji i očekujem da imamo puno takvih heroja širom naše zemlje“, poručila je ministarka Obradović.

Ona je dodala i da funkcija Gradske uprave jeste da se sve digitalizuje, ubrza i da se građanima uštede i vreme i novac i izrazila divljene Nikoli, koji je uložio dodatni trud, snagu i volju kako bi ostvario svoje ciljeve.

Tokom posete Šapcu ministarka Obradović još jednom je pozvala građane da se preko Portala eUprave prijave za imunizaciju, kako bi što pre stekli kolektivni imunitet i odbranili se od pancemije Kovid 19, a posetu ovom gradu ministarka državne uprave i lokalne samouprave završiće obilaskom jednog od punktova za vakcinaciju.

 Skip to content