Министарка Обрадовић и амбасадор Јелстад о сарадњи у области реформе инспекција

Министарка Марија Обрадовић разговарала је данас са амбасадором Краљевине Норвешке у Србији Јерном Еугеном Јелстадом о досадашњој пројектној сарадњи и могућностима за кооперацију на новим пројектним активностима.

Обрадовић је поздравила ангажованост и подршку Краљевине Норвешке у различитим областима, а посебно у области реформе инспекције и пројектима који помажу ту реформу.

Министрка је оценила да је ситуација у Србији у вези пандемије Ковид 19 алармантна и да очекује да ће након данашње седнице Кризног штаба бити донете мере које ће прекинути ланац заражавања. Она је најавила да ће као председница Координационе комисије за инспекцијски надзор одржати састанак са инспекторима, како би се појачао инспекцијски надзор на терену.

Такође, министарка Обрадовић је најавила да ће данас обићи једно од подстандардних насеља у Београду, где ће припаднике Ромске заједнице информисати о начину пријављивања за вакцинацију против Ковид 19, како би и најугроженији слојеви друштва били адекватно информисани, а заинтересовани и пријављени за имунизацију.

Амбасадор Јелстад истакао је да је Ковид 19 донео велике изазове за све, истакавши да ће наредни месеци бити од пресудне важности у борби против вируса. Он је навео да ће улога инспекцијског надзора бити и у наредном периоду веома значајна и изразио спремност да се подршка пројектима у овој облати настави.

Саговорници су се сложили да је досадашња сарадња била веома добра, као и да је у будућности треба наставити и проширити.Skip to content