Ministarka Obradović i ambasador Jelstad o saradnji u oblasti reforme inspekcija

Ministarka Marija Obradović razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom o dosadašnjoj projektnoj saradnji i mogućnostima za kooperaciju na novim projektnim aktivnostima.

Obradović je pozdravila angažovanost i podršku Kraljevine Norveške u različitim oblastima, a posebno u oblasti reforme inspekcije i projektima koji pomažu tu reformu.

Ministrka je ocenila da je situacija u Srbiji u vezi pandemije Kovid 19 alarmantna i da očekuje da će nakon današnje sednice Kriznog štaba biti donete mere koje će prekinuti lanac zaražavanja. Ona je najavila da će kao predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor održati sastanak sa inspektorima, kako bi se pojačao inspekcijski nadzor na terenu.

Takođe, ministarka Obradović je najavila da će danas obići jedno od podstandardnih naselja u Beogradu, gde će pripadnike Romske zajednice informisati o načinu prijavljivanja za vakcinaciju protiv Kovid 19, kako bi i najugroženiji slojevi društva bili adekvatno informisani, a zainteresovani i prijavljeni za imunizaciju.

Ambasador Jelstad istakao je da je Kovid 19 doneo velike izazove za sve, istakavši da će naredni meseci biti od presudne važnosti u borbi protiv virusa. On je naveo da će uloga inspekcijskog nadzora biti i u narednom periodu veoma značajna i izrazio spremnost da se podrška projektima u ovoj oblati nastavi.

Sagovornici su se složili da je dosadašnja saradnja bila veoma dobra, kao i da je u budućnosti treba nastaviti i proširiti.Skip to content