Министарка Обрадовић са председником Србије у посети општини Сјеница

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић данас је, заједно са председником Србије Александром Вучићем, посетила општину Сјеница, где је присуствовала састанку са председницима месних заједница, представницима јединица локалне самоуправе, привредницима и грађанима Сјенице, Тутина и Новог Пазара.

На састанку је анализиран ток актуелних пројеката на територијама ових ЈЛС, а најављена су и нова улагања и конкретни пројекти. Председник Србије обећао је изградњу и асфалтирање бројних путева који повезују села у овом округу, а грађани су се још интересовали за адаптацију и реконструкцију школа, домова здравља и домова културе.

Министарка Обрадовић поручила је да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе средствима из Буџетског фонда финансирати санирање клизишта у насељу Шестово у Новом Пазару, као и реконструкцију зграде општине Тутин и реконструкцију градске пијаце у Сјеници.

Председник Србије и ресорни министри су са представницима и грађанима Сјенице, Тутина и Новог Пазара разговарали о бројним изазовима са којима се мештани суочавају на локалу, у циљу изналажења решења за текуће проблеме и унапређење развоја ових ЈЛС на општу добробит грађана.

„Нове инвестиције и реализација стратешки важних пројеката подразумевају велике промене за овај део Србије и у значајној мери ће подићи квалитет живота грађана у читавом округу“, закључак је данашњег састанка у Сјеници.Skip to content