Ministarka Obradović sa predsednikom Srbije u poseti opštini Sjenica

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović danas je, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, posetila opštinu Sjenica, gde je prisustvovala sastanku sa predsednicima mesnih zajednica, predstavnicima jedinica lokalne samouprave, privrednicima i građanima Sjenice, Tutina i Novog Pazara.

Na sastanku je analiziran tok aktuelnih projekata na teritorijama ovih JLS, a najavljena su i nova ulaganja i konkretni projekti. Predsednik Srbije obećao je izgradnju i asfaltiranje brojnih puteva koji povezuju sela u ovom okrugu, a građani su se još interesovali za adaptaciju i rekonstrukciju škola, domova zdravlja i domova kulture.

Ministarka Obradović poručila je da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sredstvima iz Budžetskog fonda finansirati saniranje klizišta u naselju Šestovo u Novom Pazaru, kao i rekonstrukciju zgrade opštine Tutin i rekonstrukciju gradske pijace u Sjenici.

Predsednik Srbije i resorni ministri su sa predstavnicima i građanima Sjenice, Tutina i Novog Pazara razgovarali o brojnim izazovima sa kojima se meštani suočavaju na lokalu, u cilju iznalaženja rešenja za tekuće probleme i unapređenje razvoja ovih JLS na opštu dobrobit građana.

„Nove investicije i realizacija strateški važnih projekata podrazumevaju velike promene za ovaj deo Srbije i u značajnoj meri će podići kvalitet života građana u čitavom okrugu“, zaključak je današnjeg sastanka u Sjenici.Skip to content