Наставак сарадње МДУЛС и Правног факултета

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и декан Правног факултета Зоран Мирковић потписали су данас споразум о програму сарадње, који предвиђа могућност  да студенти Правног факултета обављају праксу у Министарству.

Министар Ружић је рекао да напредак једног друштва и економије пре свега зависе од подршке коју држава кроз своју управу пружа грађанима и привреди.

Додао је успешна реформа јавне управе није могућа без развоја кадровских потенцијала.

„Зато је важно да се уважи мудра реч академске заједнице и зато смо данас и потписали овај споразум. Данас нашу сарадњу проширујемо са намером да студентима Правног факултета Универзитета у Београду омогућимо да кроз стручну праксу, интерактивна предавања на факултету и подршку државних службеника који имају менторска искуства стекну она практична знања имајући у виду да су на основним студијама већ овладали теоријским знањима“, казао је Ружић.

Додао је да Министарство жели да подржи процес у којем резултати учења постају главни показатељи квалитетног и успешног студирања и додао да верује да је то начин да се добију компетентни кадрови.

Декан Правног факултета Зоран Мирковић је рекао да Споразум о сарадњи омогућава да у Министарству обављају праксу, што је према његовим речима  значајно, јер је државна управа једно од огледала државе.Skip to content