НОВИ ЦИКЛУС СТУДЕНТСКЕ СТРУЧНЕ ПРАКСE У МДУЛС ЗА СТУДЕНТЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Петоро студената Правног факултета Универзитета у Београду започело је данас похађање студентске стручне праксе у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Тим поводом одржан је први онлајн уводни час, на коме су студентима представљене најважније информације о МДУЛС, као и план реализације студентске стручне праксе.

„Верујемо да ће вам пракса у Министарству државне управе и локалне самоуправе помоћи да сагледате перспективу и могућности које пружа рад у државним органима и да ћете знати да препознате колико је рад у управи значајан за развој и напредак у различитим друштвеним областима, али и да ће многи од вас своју професионалну орјентацију везати за управу“, нагласила је Јасмина Бенмансур, помоћница министра државне управе и локалне самоуправе.

Студенти су изразили задовољство приликом да, радом у реалном пословном окружењу, у пракси применe стечена теоријска знања, будући да ће стручну праксу остварити у областима које су значајно заступљене у наставним предмeтима које су изучавали на Факултету.

У томе ће их подржати супервизори стручне праксе – државни службеници Министарства, који већ имају менторска искуства и потребне вештине и способности за пренос знања на студенте који су полазници праксе.

Стручна пракса се организује као обавезна за студенте основних студија, што значи да доноси одређени број ЕСПБ  на овом нивоу студија.  Избор студената/студенткиња за учешће у стручној пракси вршио је Правни факултет, а по њеном завршетку, Министарство и Правни факултет ће студентима издати потврде о похађању праксе. Министарство, на овај начин, наставља добру праксу подршке високошколским установама у школовању кадрова за јавну управу.

Фото галеријаSkip to content