Обрадовић и Брагонзи: Остварен значајан напредак у сарадњи МДУЛС-а и ЕИБ-а у овом мандату

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и шеф представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Алесандро Брагонзи изразили су задовољство оствареним значајним напретком у сарадњи МДУЛС-а и ЕИБ-а у овом мандату.

Министарка Обрадовић и представнци ЕИБ-а сложили су се да су постигнути изузетни резултати у погледу реализације пројеката које јединице локалне самоуправе спроводе у оквиру програма „Партнерство за локални развој“, али и изразили уверење да ће преостали радови на унапређењу локалне инфраструктуре што пре бити приведени крају, са циљем побољшања квалитета живота грађана Србије.

У разговору је било речи о наставку сарадње, посебно по питању реконструкције система јавне расвете у градовима и општинама, али и о будућим пројектима који би могли бити финансирани од стране ЕИБ-а. То би се, пре свега, односило на реконструкцију система грејања на јавним објектима на локалу, замену столарије и бољу излованост објеката са циљем побољања њихове енергетске ефикасности, као и на проширење водоводне и канализационе мреже, посебно у руралним срединама у Србији.

У наредном периоду обе стране размотриће могућности за реализацију поменутих пројеката на локалу, у светлу новонастале светске енергетске кризе, али и потреба и капацитета јединица локалне самоуправе у Србији за њихову имплементацију, закључено је на састанку.Skip to content