Обрадовић и Јујић: Постигнут изузетно висок степен сарадње ресорних министарстава Републике Српске и Републике Србије

Mинистарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић сагласиле су се да је постигнут изузетно висок степен сарадње министарстава на чијем су челу у претходних годину дана.

Након данашњег састанка у Бања Луци, на коме се, између осталог, разговарало о реализацији Акционог плана за спровођење Меморандума о сарадњи ресорних министарстава Републике Српске и Републике Србије,  министарка Обрадовић је поручила да је задовољство грађана Србије и Српске квалитетом живота у локалним заједницама и услугама које им јавна управа пружа једино мерило успеха и циљ ка којем заједнички треба тежити.

„Нас две смо показале како две жене на челу министарстава која имају пред собом велики посао – реформу јавне управе, могу да убрзају и интензивирају сарадњу“, поручила је Обрадовић.

Обрадовић и Јујић су изразиле задовољство интензивном сарадњом запослених у министарствима и испуњеношћу циљева из Акционог плана за 2021/2022. годину, као и разменом искустава и добрих пракси у области система реформе јавне управе Србије и Српске.

Сусрет две министарке је трећи по реду у последњих годину дана, који је уследио након што су две Владе одржале заједничку седницу у Источном Сарајеву маја прошле године, а министарка Јујић посетила Србију крајем 2021. године.Skip to content