Obradović i Jujić: Postignut izuzetno visok stepen saradnje resornih ministarstava Republike Srpske i Republike Srbije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić saglasile su se da je postignut izuzetno visok stepen saradnje ministarstava na čijem su čelu u prethodnih godinu dana.

Nakon današnjeg sastanka u Banja Luci, na kome se, između ostalog, razgovaralo o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Memoranduma o saradnji resornih ministarstava Republike Srpske i Republike Srbije,  ministarka Obradović je poručila da je zadovoljstvo građana Srbije i Srpske kvalitetom života u lokalnim zajednicama i uslugama koje im javna uprava pruža jedino merilo uspeha i cilj ka kojem zajednički treba težiti.

„Nas dve smo pokazale kako dve žene na čelu ministarstava koja imaju pred sobom veliki posao – reformu javne uprave, mogu da ubrzaju i intenziviraju saradnju“, poručila je Obradović.

Obradović i Jujić su izrazile zadovoljstvo intenzivnom saradnjom zaposlenih u ministarstvima i ispunjenošću ciljeva iz Akcionog plana za 2021/2022. godinu, kao i razmenom iskustava i dobrih praksi u oblasti sistema reforme javne uprave Srbije i Srpske.

Susret dve ministarke je treći po redu u poslednjih godinu dana, koji je usledio nakon što su dve Vlade održale zajedničku sednicu u Istočnom Sarajevu maja prošle godine, a ministarka Jujić posetila Srbiju krajem 2021. godine.Skip to content