Обрадовић и Нединић: Уз подршку Министарства до унапређења квалитета рада на локалу

Председник општине Петровац на Млави Душко Нединић посетио је данас Министарство државне управе и локалне самоуправе, где је са министарком Маријом Обрадовић разговарао о будућој сарадњи и побољшању квалитета рада на локалу.

Истакавши да је задовољство грађана услугама које им државна управа и локална самоуправа пружају једино мерило успеха и заједнички циљ, Обрадовић је навела да ће Министарство подржати унапређење капацитета ове општине за увођење система еУправе.

Она је навела да ће даљи развој електронских услуга за грађане и привреду значајно допринети поједностављењу административних процедура и уштеди времена и новца становницима Петровца на Млави.

Обрадовић и Нединић разговарали су о бенефитима које ће ова општина имати од примене Програма за реформу система локалне самоуправе у Србији, који је усвојен у јулу ове године. Министарка је истакла да Програм треба да омогући професионализацију и модернизацију свих аспеката функционисања ове ЈЛС, јачање транспарентности и учешћа грађана у јавним пословима, као и да допринесе даљем побољшању рада општинске управе.

На састанку је било речи и о току реализације пројеката за које је Петровац на Млави ове године добио буџетска средства, попут пројекта санације градског трга.

Министарка је напоменула да ће МДУЛС већ у јануару расписати конкурсе за доделу средстава из Буџетског фонда и за успостављање Јединственог управног места. Она је позвала општинску управу да аплицира на конкурсима, како би заједно реализовали нове стратешке пројекте од значаја за грађане ове локалне самоуправе.Skip to content