Obradović i Nedinić: Uz podršku Ministarstva do unapređenja kvaliteta rada na lokalu

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić posetio je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, gde je sa ministarkom Marijom Obradović razgovarao o budućoj saradnji i poboljšanju kvaliteta rada na lokalu.

Istakavši da je zadovoljstvo građana uslugama koje im državna uprava i lokalna samouprava pružaju jedino merilo uspeha i zajednički cilj, Obradović je navela da će Ministarstvo podržati unapređenje kapaciteta ove opštine za uvođenje sistema eUprave.

Ona je navela da će dalji razvoj elektronskih usluga za građane i privredu značajno doprineti pojednostavljenju administrativnih procedura i uštedi vremena i novca stanovnicima Petrovca na Mlavi.

Obradović i Nedinić razgovarali su o benefitima koje će ova opština imati od primene Programa za reformu sistema lokalne samouprave u Srbiji, koji je usvojen u julu ove godine. Ministarka je istakla da Program treba da omogući profesionalizaciju i modernizaciju svih aspekata funkcionisanja ove JLS, jačanje transparentnosti i učešća građana u javnim poslovima, kao i da doprinese daljem poboljšanju rada opštinske uprave.

Na sastanku je bilo reči i o toku realizacije projekata za koje je Petrovac na Mlavi ove godine dobio budžetska sredstva, poput projekta sanacije gradskog trga.

Ministarka je napomenula da će MDULS već u januaru raspisati konkurse za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda i za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta. Ona je pozvala opštinsku upravu da aplicira na konkursima, kako bi zajedno realizovali nove strateške projekte od značaja za građane ove lokalne samouprave.Skip to content