Обрадовић: Оштар, али једини могући одговор државе на насиље и недостатак емпатије у друштву

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић подржала је значајну иницијативу председника Србије Александра Вучића за увођење оштријих казни за силоватеље и за починиоце насиља у породици, као и партнерског насиља.

Петоструко веће и доживотне казне за најтежа дела изједначиће ове насилнике са осуђеницима за тешка убиства, повратницима и вишеструким убицама. То је оштар, али једини могућ одговор државе у забрињавајућој ситуацији у земљи, када је насиље у породици и над малолетницима у алармантном порасту, оценила је Обрадовић, апелујући на све жене у Србији да гласно и снажно подрже и промовишу ову иницијативу.

Као чланица Председништва СНС, затражићу истовремено и снажну подршку унутар странке за овај предлог, а то треба да учине и сви остали, како бисмо ојачали борбу против насиља, посебно партнерског и у породици које је свуд у свету у порасту, без обзира на економски и образовни ниво.

На овај начин би се потенцијални учиниоци, у доброј мери, одвратили од извршења кривичног дела, свесни оштрих казни, а истовремено би се остварила општа и специјална превенција.

Оштре казне, социјални надзор, стална едукација целокупног становништва, кроз све институције, политичке организације и НВО, ојачаће одговор грађана Србије на социјални и психолошки деформитет и недостатак емпатије у свету данас, нагласила је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић.Skip to content