Obradović: Oštar, ali jedini mogući odgovor države na nasilje i nedostatak empatije u društvu

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović podržala je značajnu inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za uvođenje oštrijih kazni za silovatelje i za počinioce nasilja u porodici, kao i partnerskog nasilja.

Petostruko veće i doživotne kazne za najteža dela izjednačiće ove nasilnike sa osuđenicima za teška ubistva, povratnicima i višestrukim ubicama. To je oštar, ali jedini moguć odgovor države u zabrinjavajućoj situaciji u zemlji, kada je nasilje u porodici i nad maloletnicima u alarmantnom porastu, ocenila je Obradović, apelujući na sve žene u Srbiji da glasno i snažno podrže i promovišu ovu inicijativu.

Kao članica Predsedništva SNS, zatražiću istovremeno i snažnu podršku unutar stranke za ovaj predlog, a to treba da učine i svi ostali, kako bismo ojačali borbu protiv nasilja, posebno partnerskog i u porodici koje je svud u svetu u porastu, bez obzira na ekonomski i obrazovni nivo.

Na ovaj način bi se potencijalni učinioci, u dobroj meri, odvratili od izvršenja krivičnog dela, svesni oštrih kazni, a istovremeno bi se ostvarila opšta i specijalna prevencija.

Oštre kazne, socijalni nadzor, stalna edukacija celokupnog stanovništva, kroz sve institucije, političke organizacije i NVO, ojačaće odgovor građana Srbije na socijalni i psihološki deformitet i nedostatak empatije u svetu danas, naglasila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.Skip to content