ОД ДАНАС ОНЛАЈН ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА ЗА ИНСПЕКТОРА

Од данас почиње онлајн пријава за полагање испита за инспектора.

Органи државне управе и јединице локалне самоуправе пријаве за полагање испита за инспектора за своје запослене подносиће од сада искључиво електронски, путем софтверског решења за стручне испите, које је успоставило Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић рекла је да је ово трећи стручни испит из делокруга Министарства у коме је цео процес пријаве кандидата за полагање испита у целини дигитализован, јер нови систем омогућава електронску комуникацију са корисницима путем јединственог електронског управног места и електронског сандучића, уз пуну примену електронског документа и електронског потписа. „Идеал коме тежимо је управа без папира, а овај систем је корак напред ка том циљу“ навела је министарка Обрадовић.

Министарство државне управе и локалне самоуправе средином прошле године омогућило је подношење онлајн пријава за полагање државног стручног испита и посебног стручног испита за матичара, а до краја ове године очекује се увођење електронске пријаве и за испит за комуналног милиционара.

„Ове испите на годишњем нивоу полаже неколико хиљада запослених у јавној управи и верујемо да ће дигитализација пријаве и целокупног поступка рада Министарства значајно утицати на ефикасност, економичност и транспарентност у раду свих који учествују у поступцима стручних испита“, закључила је министарка Обрадовић.

Приступна тачка овом систему је Електронско јединствено управно место на веб презентацији Министарства државне управе и локалне самоуправеSkip to content