ОДРЖАН ДОНАТОРСКИ САСТАНАК ПОВОДОМ НАЦРТА ЗАКОНА О РЕФЕРЕНДУМУ И НАРОДНОЈ ИНИЦИЈАТИВИ

Министарствo државне управе и локалне самоуправе одржало је донаторски састанак са представницима амбасада и донаторима у циљу упознавања и представљања Нацрта закона о референдуму и народној иницијативи за који је у току јавна расправа.

Министар Ружић је рекао да је сврха овог закона да омогући грађанима да ефикасно остварују своје право на учешће у вршењу власти путем референдума и народне иницијативе и да је једна од активности утврђених не само Програмом рада Владе за 2019. годину, већ и Акционим планом за реформу јавне управе донетим половином 2018. године, као и и Акционим планом за спровођење иницијативе Партнерство за отворену управу у Републици Србији за период 2018.-2020. године.

Министар се овом приликом захвалио Влади Швајцарске која је пружила подршку за израду овог прописа кроз пројекат „Подршке спровођења Акционог плана Стратегије реформе јавне управе –реформе локалне самоуправе 2016-2019“, али и другим донаторима који подржавају активности Мнистарства на реформи јавне управе.

Он је је позвао присутне да се настави сарадња и у другим областима које су значајне за имплементацију активности на реформи јавне управе и целокупан процес Европских интеграција.

Састанку су присуствовали представници амбасада Немачке, Шведске, Швајцарске, Француске и Делегације Европске уније у Србији, као и представници Швајцарске агенције за развој и сарадњу, Савета Европе, USAID-а и OSCE.Skip to content