Одржавн радни online састанак са генералним директором Светске банке у Србији

Министарка Марија Обрадовић одржала је данас радни online састанак са генералним директором Светске банке у Србији, Стивеном Ндегвом, са којим се сагласила да је важно наставити досадашњу сарадњу уз појачану реализацију акционих планова.

Министарка је упознала саговорника са три приоритета на којима ће Министарство радити у овом мандату, а то су, на првом месту реформа планог система, затим наставак реформе јавне управе и још снажнија подршка јачању јединица локалне самоуправе у Србији.

Обрадовић је генералног директора Светске банке у Србији детаљно упознала са плановима за реализацју поменутих приоритета, а посебно са новим обликом сарадње са градовима и општинама, односно, редовним састанцима са градоначелницима и председницима општина, који се одржавају сваког четвртка.

Стивен Ндегва поздравио је приоритете рада МДУЛС и најавио наставак подршке своје организације реформи јавне управе у Србији. Он је оценио да ће КОВИД 19 пандемија утицати на одлагање реализације постојећих и почетак нових пројеката. Такође, имаће негативан ефекат и на локалне економије, смањење инвестирања, као и на реформске процесе.

Саговорници су се сагласили да ће наставити своје редовне састанке, као и састанке на оперативном нивоу између експерата Светске банке и Министарства.Skip to content