Оснаживање сарадње Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске

Министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије др Александар Мартиновић и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписали су Одлуку о образовању Радне групе за координацију наставка активности у реализацији Меморандума о сарадњи.

Састанак је одржан након заједничке седнице Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у Бањалуци.

“Задатак Радне групе је размена добре праксе и нормативних решења, размена искустава и пружање експертске подршке у планирању, припреми и спровођењу пројеката и других активности које за резултат треба да имају изналажење најадекватнијих решења одређених питања, те размена државних службеника упућивањем на стручно усавршавање стажирања, размена публикација и друге стручне литературе, као и реализација осталих облика сарадње договорених између страна потписница“, сагласни су министри Мартиновић и Јујић.

Подсетимо, у циљу интензивирања односа и јачање партнерства, два ресорна министарства су 2019. године потписала Меморандум о сарадњи којим је предвиђено унапређење односа у различитим областима из делокруга надлежности два министарства.

На основу потписаног Меморандума, а у циљу његовог ефикасног спровођења, те постизања још квалитетнијих резултата, спроведен је Акциони план. Такође, формирана је и Радна група за координацију читавим процесом остваривања планираних активности.

На састанку је закључено да је сарадња два министарства довела до позитивних ефеката и договорено је да се у наредном периоду сарадња прошири на нове области у оквиру реформе јавне управе, локалне самоуправе, управљања људским ресурсима и у оквиру стручног усавршавања запослених у органима управе и органима јединица локалне самоуправе.

Делегације Србије и Српске присуствоваће данас централној церемонији обележавања Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја”, која ће се први пут одржати у Републици Српској, у Приједору.

Фото галерија – извор Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и ТанјугSkip to content