Почиње изградња новог парка у Горњем Милановцу  

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас Горњи Милановац где је у насељу Ивице обишао почетак радова на изградњи новог парка са модернизованим дечијим игралиштем, теретаном на отвореном и комплексом спортских терена са вештачком травом. За реализацију овог пројекта МДУЛС је из Буџетског фонда издвојило 15 милиона динара, а према најавама савремени парк могао би да буде отворен већ у септембру ове године.

Говорећи о томе да је у Горњем Милановцу на сваком кораку видљиво да Општина инвестира у изградњу добрих оквира за живот грађана, посебно омладине, министар Мартиновић је објаснио да се и сама изградња овог комплекса уклапа у интенцију државе Србије да млади остану да живе и раде, али и заснују породице у срединама где су рођени. Он је додао да Општина има развијену привреду и да овде послују фирме које имају дугогодишњу традицију пословања.

Општина негује добру сарадњу са компанијама које раде на њеној територији, јер се тако ствара добар амбијент и подстицај да се у тим предузећима запосли више људи, објаснио је министар Мартиновић. Он је додао да је самоуправа увела низ субвенција за пољопривредне произвођаче, те да је то још један знак добре бриге о људима. Како је навео, ресорно Министарство и даље ће бити поуздан партнер и наставиће да унапређује услове живота становништва, не само у овој општини него свим другим крајевима Моравичког округа.

Министар Мартиновић обишао је у Горњем Милановцу и Јединствено управно место које је међу првима отворено у Србији уз финансијску помоћ МДУЛС у октобру 2020. године. Том приликом казао је да је ЈУМ значајно достигнуће односа управе са грађанима, јер корисници не морају да иду од шалтера до шалтера, од једног до другог службеника, већ услуге које им пружа локална самоуправа добијају на једном месту, укључујући информације где се налази њихов предмет и у којој је фази решавања. Општина је у овом ЈУМ-у постигла ниво ефикасности да издаје грађевинске дозволе у року од три дана, закључио је Мартиновић.

У Горњем Милановцу министар Мартиновић одржао је радни састанак са председником општине Дејаном Ковачевићем, и том приликом је општинској управи поклонио 20 лаптоп рачунара у циљу даљег развоја електронске управе. Такође, министар је обишао и дестилерију „Горда“.

 

Фото галерија – извор МДУЛС

 

 

 

 

 

 

 

 

 Skip to content