Počinje izgradnja novog parka u Gornjem Milanovcu  

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas Gornji Milanovac gde je u naselju Ivice obišao početak radova na izgradnji novog parka sa modernizovanim dečijim igralištem, teretanom na otvorenom i kompleksom sportskih terena sa veštačkom travom. Za realizaciju ovog projekta MDULS je iz Budžetskog fonda izdvojilo 15 miliona dinara, a prema najavama savremeni park mogao bi da bude otvoren već u septembru ove godine.

Govoreći o tome da je u Gornjem Milanovcu na svakom koraku vidljivo da Opština investira u izgradnju dobrih okvira za život građana, posebno omladine, ministar Martinović je objasnio da se i sama izgradnja ovog kompleksa uklapa u intenciju države Srbije da mladi ostanu da žive i rade, ali i zasnuju porodice u sredinama gde su rođeni. On je dodao da Opština ima razvijenu privredu i da ovde posluju firme koje imaju dugogodišnju tradiciju poslovanja.

Opština neguje dobru saradnju sa kompanijama koje rade na njenoj teritoriji, jer se tako stvara dobar ambijent i podsticaj da se u tim preduzećima zaposli više ljudi, objasnio je ministar Martinović. On je dodao da je samouprava uvela niz subvencija za poljoprivredne proizvođače, te da je to još jedan znak dobre brige o ljudima. Kako je naveo, resorno Ministarstvo i dalje će biti pouzdan partner i nastaviće da unapređuje uslove života stanovništva, ne samo u ovoj opštini nego svim drugim krajevima Moravičkog okruga.

Ministar Martinović obišao je u Gornjem Milanovcu i Jedinstveno upravno mesto koje je među prvima otvoreno u Srbiji uz finansijsku pomoć MDULS u oktobru 2020. godine. Tom prilikom kazao je da je JUM značajno dostignuće odnosa uprave sa građanima, jer korisnici ne moraju da idu od šaltera do šaltera, od jednog do drugog službenika, već usluge koje im pruža lokalna samouprava dobijaju na jednom mestu, uključujući informacije gde se nalazi njihov predmet i u kojoj je fazi rešavanja. Opština je u ovom JUM-u postigla nivo efikasnosti da izdaje građevinske dozvole u roku od tri dana, zaključio je Martinović.

U Gornjem Milanovcu ministar Martinović održao je radni sastanak sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem, i tom prilikom je opštinskoj upravi poklonio 20 laptop računara u cilju daljeg razvoja elektronske uprave. Takođe, ministar je obišao i destileriju „Gorda“.

 

Foto galerija – izvor MDULS

 

 

 

 

 

 

 

 

 Skip to content