Представници Савета страних инвеститора у посети МДУЛС

Министарка МДУЛС Марија Обрадовић састала се данас са председником Савета страних инвеститора Мајком Мишелом, са којим је разговарала о међусобној сарадњи.

Министарка је истакла да је Савет страних инвеститора удружење које значајно помаже економске реформe у Србији, напоменувши да је то један од приоритета европских интеграција.

„Досадашње инсистирање на eкономскoj реформи у Србији значајно је помогло и у борби против пандемије ковид-19. Данас смо други у Европи и шести у свету по броју вакцинација на милион становника и изузетно смо поносни на чињеницу да једна мала земља попут Србије са ограниченим ресурсима веома успешно спроводи овај процес“, поручила је министарка Обрадовић.

          Министарка је напоменула да је електронска комуникација грађана са државном управом и локалном самоуправом један од приротетних циљева МДУЛС, те додала да се такав вид комуникације добро показао приликом позива грађана да се пријаве за вакцинацију.

Председник Савета страних инвеститора Мајк Мишел рекао је да је сарадња Савета и Владе Србије до сада била на завидном нивоу и изразио уверење да ће се добра кооперација наставити и у будућности. Он је похвалио успешно спровођење имунизације у Србији, као и економске реформе, нагласивши да је главни задатак Савета да настави унапређење пословне климе у нашој земљи.

Саговорници су се сагласили да се кооперација на успостављању пројекта еИнспектор показала веома успешном и закључили да је у будућности потребна бржа имплементација.

Савет страних инвеститора основан је као пословно удружење у Србији 2002. године. Компаније окупљене у Савету инвестирале су у Србију до сада преко 36 милијарди евра и запошљавају преко 100.000 људи. Савет се у свом деловању залаже за нстабилно и предвидиво пословно окружење и једнаке услове пословања за све учеснике на тржишту, а главни пројекат и је издавање Беле књиге, годишњег издања које даје приказ регулаторног оквира Србије, уз препоруке како уклонити постојеће препреке за пословање.Skip to content