Predstavnici Saveta stranih investitora u poseti MDULS

Ministarka MDULS Marija Obradović sastala se danas sa predsednikom Saveta stranih investitora Majkom Mišelom, sa kojim je razgovarala o međusobnoj saradnji.

Ministarka je istakla da je Savet stranih investitora udruženje koje značajno pomaže ekonomske reforme u Srbiji, napomenuvši da je to jedan od prioriteta evropskih integracija.

„Dosadašnje insistiranje na ekonomskoj reformi u Srbiji značajno je pomoglo i u borbi protiv pandemije kovid-19. Danas smo drugi u Evropi i šesti u svetu po broju vakcinacija na milion stanovnika i izuzetno smo ponosni na činjenicu da jedna mala zemlja poput Srbije sa ograničenim resursima veoma uspešno sprovodi ovaj proces“, poručila je ministarka Obradović.

          Ministarka je napomenula da je elektronska komunikacija građana sa državnom upravom i lokalnom samoupravom jedan od prirotetnih ciljeva MDULS, te dodala da se takav vid komunikacije dobro pokazao prilikom poziva građana da se prijave za vakcinaciju.

Predsednik Saveta stranih investitora Majk Mišel rekao je da je saradnja Saveta i Vlade Srbije do sada bila na zavidnom nivou i izrazio uverenje da će se dobra kooperacija nastaviti i u budućnosti. On je pohvalio uspešno sprovođenje imunizacije u Srbiji, kao i ekonomske reforme, naglasivši da je glavni zadatak Saveta da nastavi unapređenje poslovne klime u našoj zemlji.

Sagovornici su se saglasili da se kooperacija na uspostavljanju projekta eInspektor pokazala veoma uspešnom i zaključili da je u budućnosti potrebna brža implementacija.

Savet stranih investitora osnovan je kao poslovno udruženje u Srbiji 2002. godine. Kompanije okupljene u Savetu investirale su u Srbiju do sada preko 36 milijardi evra i zapošljavaju preko 100.000 ljudi. Savet se u svom delovanju zalaže za nstabilno i predvidivo poslovno okruženje i jednake uslove poslovanja za sve učesnike na tržištu, a glavni projekat i je izdavanje Bele knjige, godišnjeg izdanja koje daje prikaz regulatornog okvira Srbije, uz preporuke kako ukloniti postojeće prepreke za poslovanje.Skip to content