Прво извлачење наградне игре „Узми рачун и победи“ у суботу НА РТС-у

Прво извлачење награда у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“, биће одржано у суботу, 11. марта 2017. године на Првом програму РТС-а, са почетком у 17.45  часова.  

Предвиђено је извлачење чак 177 награда и у директном телевизијском преносу биће додељени:

 • Двособан стан у Београду, улица браће Јерковић-Падина, објекат 1, ламела 1, приземље, површине 51,08 м2 са полисом осигурања имовине;
 • 12 аутомобила FIAT 500 L;
 • Четвородневно путовање у Париз за две особе, са авионским превозом, са полисом путног осигурања и картама за један меч Ролан Гароса;
 • 2 путовања у Грчку за 2 особе, у трајању од 10 дана, са обезбеђеним аутобуским превозом.

Извлачење осталих награда такође ће бити обављено у студију РТС-а и биће преношено путем live stream-a на  сајтовима http://uzmiracun.rs/ и  http://www.rts.rs:

 • Одмор у хотелу на Старој планини за 2 особе, у трајању од 7 дана;
 • Одмор на Златибору за 2 особе, у трајању од 4 дана;
 • 12 преносивих рачунара Lenovo;
 • 12 фрижидера Gorenje;
 • 25 мобилних телефона Tesla;
 • 25 таблета Tesla;
 • 12 телевизора Tesla;
 • 7 веш машина Gorenje;
 • 3 веш машина Beko;
 • 2 машине за судове Beko;
 • 7 машина за судове Gorenje;
 • 25 микроталасних пећница Gorenje;
 • 25 блендера Brown;
 • 3 ваучера за куповину робе у продајним објектима Gomex, у вредности од 20.000,00 динара;
 • Полиса животног осигурања ’’Societe Generale’’.

Извлачење свих награда надзираће петочлана Комисија наградне игре „Узми рачун и победи“. 
У првом извлачењу моћи ће да учествују само фискални рачуни и слипови који су пристигли на адресу наведену на наменској коверти  до 10. марта до 23 часа и 59 минута.

Коверте које су благовремено стигле на тражену адресу и нису извучене, учествују у наредним извлачењима, која су заказана за 18., 25. и 31. март и грађани могу да шаљу додатне коверте све до 30. марта. Списак добитника биће објављен у дневном листу Политика 3 дана након сваког извлачењa, као и на интернет страници наградне игре www.uzmiracun.rs, интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе http://www.mduls.gov.rs/ и интернет страници РТС-а.

Укупна вредност наградног фонда износи 135.344.181,46 динара, са урачунатим порезом на додату вредност (у складу са одредбама Закона о порезу на додату вредност).

О Комисији:

Комисија има пет чланова који су именовани од стране Приређивача наградне игре и састоји се од представника Министарства државне управе и локалне самоуправе (Председник Комисије), Министарства финансија, Пореске управе, Министарства трговине, туризма и телекомуникација и НАЛЕД-а.

Комисија присуствује извлачењу и одмах након извлачења, врши проверу испуњености услова дефинисаних Правилима наградне игре. Уколико Комисија установи да било која од извучених коверата не испуњава услове за учешће у извлачењу награде, извлачење коверата се наставља све док се не извуче коверта која испуњава услове.

Приређивач задржава право да изврши накнадну проверу исправности фискалних рачуна, односно слипова и уколико утврди њихову неисправност, учеснику чија је коверта извучена биће ускраћено право на награду, а награда ће бити пренета у наредне наградне игре коју ће приређивач организовати.

Правила наградне игре можете наћи на http://www.mduls.gov.rs/и сајту www.uzmiracun.rs, а објављена су и у дневном листу „Политика“, 21. фебруара.

О томе колико је борба против сиве економије важна, најбоље говори процена да је због сиве економије буџет Србије годишње ускраћен за око 3 милијарде евра односно 8 милиона евра дневно, што значи да непоштени бизнисмени и учесници у шверцу од сваког грађанина Србије узму једну просечну плату годишње. Овај новац био би довољан да свака општина у Србији добије нови дом здравља, да се реконструишу и опреме све опште и специјалне болнице, финансирају плате ватрогасаца, полицајаца и лекара и да остане још новца за смањивање дефицита буџета. Важно је рећи да је наградна игра само једна од 68 мера из Националног програма за сузбијање сиве економије“, рекла је министарка Ана Брнабић.


Наградна игра „Узми рачун и победи“ представља једну од 68 мера Националног програма за борбу против сиве економије. Влада Србије прогласила је 2017. Годином борбе против сиве економије и покренула едукативну кампању у сарадњи са НАЛЕД-ом и друштвено одговорним компанијама окупљеним у  Савезу за фер конкуренцију са циљем подизања свести грађана и привреде о значају смањења обима сиве зоне и њиховог активног укључивања у стварање бољег друштва.

Борба против нелегалне трговине и непријављеног рада тиче се сваког грађанина Србије јер сваки динар утајеног пореза значи мања улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, јавне услуге и све оно што чини једну земљу добрим местом за живот.Skip to content