Prvo izvlačenje nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ u subotu NA RTS-u

Prvo izvlačenje nagrada u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, biće održano u subotu, 11. marta 2017. godine na Prvom programu RTS-a, sa početkom u 17.45  časova.  

Predviđeno je izvlačenje čak 177 nagrada i u direktnom televizijskom prenosu biće dodeljeni:

 • Dvosoban stan u Beogradu, ulica braće Jerković-Padina, objekat 1, lamela 1, prizemlje, površine 51,08 m2 sa polisom osiguranja imovine;
 • 12 automobila FIAT 500 L;
 • Četvorodnevno putovanje u Pariz za dve osobe, sa avionskim prevozom, sa polisom putnog osiguranja i kartama za jedan meč Rolan Garosa;
 • 2 putovanja u Grčku za 2 osobe, u trajanju od 10 dana, sa obezbeđenim autobuskim prevozom.

Izvlačenje ostalih nagrada takođe će biti obavljeno u studiju RTS-a i biće prenošeno putem live stream-a na  sajtovima http://uzmiracun.rs/ i  http://www.rts.rs:

 • Odmor u hotelu na Staroj planini za 2 osobe, u trajanju od 7 dana;
 • Odmor na Zlatiboru za 2 osobe, u trajanju od 4 dana;
 • 12 prenosivih računara Lenovo;
 • 12 frižidera Gorenje;
 • 25 mobilnih telefona Tesla;
 • 25 tableta Tesla;
 • 12 televizora Tesla;
 • 7 veš mašina Gorenje;
 • 3 veš mašina Beko;
 • 2 mašine za sudove Beko;
 • 7 mašina za sudove Gorenje;
 • 25 mikrotalasnih pećnica Gorenje;
 • 25 blendera Brown;
 • 3 vaučera za kupovinu robe u prodajnim objektima Gomex, u vrednosti od 20.000,00 dinara;
 • Polisa životnog osiguranja ’’Societe Generale’’.

Izvlačenje svih nagrada nadziraće petočlana Komisija nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“. 
U prvom izvlačenju moći će da učestvuju samo fiskalni računi i slipovi koji su pristigli na adresu navedenu na namenskoj koverti  do 10. marta do 23 časa i 59 minuta.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene, učestvuju u narednim izvlačenjima, koja su zakazana za 18., 25. i 31. mart i građani mogu da šalju dodatne koverte sve do 30. marta. Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu Politika 3 dana nakon svakog izvlačenja, kao i na internet stranici nagradne igre www.uzmiracun.rs, internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave http://www.mduls.gov.rs/ i internet stranici RTS-a.

Ukupna vrednost nagradnog fonda iznosi 135.344.181,46 dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (u skladu sa odredbama Zakona o porezu na dodatu vrednost).

O Komisiji:

Komisija ima pet članova koji su imenovani od strane Priređivača nagradne igre i sastoji se od predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (Predsednik Komisije), Ministarstva finansija, Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i NALED-a.

Komisija prisustvuje izvlačenju i odmah nakon izvlačenja, vrši proveru ispunjenosti uslova definisanih Pravilima nagradne igre. Ukoliko Komisija ustanovi da bilo koja od izvučenih koverata ne ispunjava uslove za učešće u izvlačenju nagrade, izvlačenje koverata se nastavlja sve dok se ne izvuče koverta koja ispunjava uslove.

Priređivač zadržava pravo da izvrši naknadnu proveru ispravnosti fiskalnih računa, odnosno slipova i ukoliko utvrdi njihovu neispravnost, učesniku čija je koverta izvučena biće uskraćeno pravo na nagradu, a nagrada će biti preneta u naredne nagradne igre koju će priređivač organizovati.

Pravila nagradne igre možete naći na http://www.mduls.gov.rs/i sajtu www.uzmiracun.rs, a objavljena su i u dnevnom listu „Politika“, 21. februara.

O tome koliko je borba protiv sive ekonomije važna, najbolje govori procena da je zbog sive ekonomije budžet Srbije godišnje uskraćen za oko 3 milijarde evra odnosno 8 miliona evra dnevno, što znači da nepošteni biznismeni i učesnici u švercu od svakog građanina Srbije uzmu jednu prosečnu platu godišnje. Ovaj novac bio bi dovoljan da svaka opština u Srbiji dobije novi dom zdravlja, da se rekonstruišu i opreme sve opšte i specijalne bolnice, finansiraju plate vatrogasaca, policajaca i lekara i da ostane još novca za smanjivanje deficita budžeta. Važno je reći da je nagradna igra samo jedna od 68 mera iz Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije“, rekla je ministarka Ana Brnabić.


Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ predstavlja jednu od 68 mera Nacionalnog programa za borbu protiv sive ekonomije. Vlada Srbije proglasila je 2017. Godinom borbe protiv sive ekonomije i pokrenula edukativnu kampanju u saradnji sa NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u  Savezu za fer konkurenciju sa ciljem podizanja svesti građana i privrede o značaju smanjenja obima sive zone i njihovog aktivnog uključivanja u stvaranje boljeg društva.

Borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče se svakog građanina Srbije jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život.Skip to content