Ружић и Дисопт: Настављамо и јачамо сарадњу у реформи јавне управе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и државни секретар за послове јавне управе Француске Оливије Дисопт најавили су данас наставак и јачање сарадње у у области реформе јавне управе.

Државни секретар за послове јавне управе Француске Оливиер Дисопт

Дисопт је   рекао да му је велико задовољство што је посетио нашу земљу и навео да је он  први представник француске владе који је дошао у службену посету Србији, након посете француског председника Емануела Макрона.

„Према ономе што сам данас чуо од својих саговорника, пре свега од председника Србије Александра Вучића, та посета је била веома успешна и мислим да су постигнути жељени резултати“, рекао је Дисопт.

Он истакао да је реформа јавне управе веома важна за европске интеграције и истакао да је Француска спремна да подржи Србију и пружи јој потребну помоћ на том путу. Такође, похвалио је Србију за спровођење храбрих потеза у тој области.

Ружић и Дисопт истакли су на заједничкој конференцији за новинаре на Калемегдану и да је за сарадњу две земље веома важно скоро отварање регионалне канцеларије француске агенције за развој у Београду.

Министар Ружић је истакао да је почаствован доласком Дисопта и захвалио му на најављеној помоћи у томе да Србија да постане посматрач у Европској мрежи јавне управе, како би имала прилику да више сарађује са земљама ЕУ у овој области.

„Веома је важно то што је прва посета након посете председника Француске Емануела Макрона,  неко ко се бави реформом јавне управе“, истакао је министар Ружић.

То показује, како је додао, колико је реформа јавне управе значајна за даљи напредак Србије у евроинтеграцијама.

Ружић и Дисопт у шетњи Калемегданом

Он је захвалио Француској на подршци у реформи јавне управе и  истакао добру сарадњу управо на тему стручног усавршавања и управљања људским ресурсима, а основ тога је, како је рекао, потписан споразум између два министарства током посете председника Макрона.

“Желимо модерне, професионалне и љубазне службенике фокусиране пре свега на грађане“, навео је Ружић и додао да је циљ да се постигне исти ниво рада јавних службеника на свим нивоима власти.

Додао је да ће у томе велику улогу имати и Национална академија за јавну управу која ради на обучавању свих службеника, али да велику улогу имају и грађани који треба још више да буду информисани о њиховим правима, како би тај циљ био заједничи достигнут.

Он је прихватио Дисоптов позив да присуствује „Недељи иновација“ која ће бити одржана у Паризу, у новембру.Skip to content